(Foto's: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

Tyrannosaurus Trix in Naturalis aangekomen

Nadat Leiden Trix de T.rex vanmorgen binnenhaalde op de Beestenmarkt, vertrok de vrachtwagen met de negen kisten waarin de 300 prehistorische botten zijn vervoerd naar Naturalis. Daar werd de eerste kist aan het begin van de middag door Freek Vonk en Anne Schulp geopend ten overstaan van de massaal uitgelopen pers. In de kist de imposante schedel van Trix.

Reanne van Kleef sprak met bioloog Freek Vonk over de tocht van Trix naar Leiden.

De komende twee weken wordt Trix in elkaar gezet. Het skelet is een van de meest complete ooit gevonden. Meer dan de helft van de botten is opgegraven en omdat daar veel grote beenderen bij zitten is in totaal rond de 80% van het originele skelet vanaf 10 september in Naturalis te zien. De ontbrekende botten zijn via 3D-technieken uitgeprint. Voor de ontbrekende klauwen heeft T. rex Sue model gestaan. Dat is de zeer complete Tyrannosaurus die in de Verenigde Staten staat opgesteld. Sue en Trix zijn ongeveer even groot, dus kon Naturalis afgietsels maken van de klauwen.

Reanne van Kleef in gesprek met Anne Schulp over Trix en de komende expositie T. rex in Town die op 10 september van start gaat.

Naturalis directeur Edwin van Huis was opgelucht dat de reisĀ vanuit Amerika goed was verlopen.


Reanne van Kleef sprak met deĀ trotse burgemeester Lenferink.

Cultuur Economie Leiden Science trix


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×