Het eerste van drie Trixtreintjes werd afgelopen week officieel gepresenteerd. (Foto's: Chris de Waard).

Trixtreintjes rijden tussen Naturalis en centrum

Afgelopen vrijdag werd het eerste elektrische treintje gepresenteerd dat vanaf 10 september gaat rijden tussen de Naturalis expositie T. rex in Town en het centrum van Leiden. Officieel dan, want in praktijk rijdt het eerste treintje al. “Als proef,” zegt directeur Chris Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden. “Maar eigenlijk vinden we het gewoon hartstikke leuk.”

Zijn organisatie exploiteert niet alleen het Haagwegparkeerterrein met bijbehorende busjes, maar gaat ook de Trixtreintjes laten rijden. In eerste instantie twee, later drie en misschien op termijn zelfs wel vier.

Chris de Waard reed mee met het eerste ritje van de Trixtrein en sprak met centrummanager Erwin Roodhart, Stadsparkeerplan-directeur Chris Verplancke en met Jeroen Snijders, een van de directieleden van Naturalis.

 

Cultuur Economie Leiden trix


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×