Goud, zilver en brons voor Leidse atlete op Doven EK

2

De Leidse atlete Lucinde Wiersema heeft op het Europese Junior Kampioenschap Atletiek voor doven drie medailles gewonnen. Goud won ze met hoogspringen (1,63 meter), zilver met speerwerpen (37,22 meter) en het brons pakte ze met verspringen (5,01 meter). Het toernooi vond afgelopen week plaats in het Duitse Karlsruhe.

De achttienjarige Wiersema, die actief is bij Leiden Atletiek, werd in februari uitgeroepen tot één van de winnaars van de Leidse Sportprijzen 2015. Ze werd toen verkozen tot Beste Aangepaste Sporter van Leiden.

Rolf Marselis en Chris de Waard maakten na de uitreiking van de Leidse Sportprijzen 2015 een rondje langs de jury en de winnaars. Het laatste gesprek met winnares Lucinde Wiersema van Leiden Atletiek  (vanaf 12.55) is gevoerd met behulp van een doventolk.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

2 reacties

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline