Leidse Tessa van Schagen in actie op WK atletiek

4

De Leidse atlete Tessa van Schagen komt vandaag in actie op het WK atletiek in London. De atlete van Leiden Atletiek is onderdeel van de 4×100 estafetteploeg. Om 11.35 uur worden de series van de 4×100 meter gelopen. Vanavond om 22.30u vindt de finale plaats.

Eén van de ploeggenoten van Van Schagen is Dafne Schippers. Schippers boekte dit WK al succes op de 100 meter met een bronzen medaille en gisteren prolongeerde ze haar titel op de 200 meter.

Van Schagen is geen onbekende in Team NL. In 2016 werd ze met de estafetteploeg Europees kampioen op de 4×100 meter.

Vorige jaar stond Van Schagen nog op de Olympische Spelen in Rio. Door haar goede prestaties werd ze ook tot Leids sportvrouw van 2016 uitgeroepen. Deelname aan het WK atletiek levert haar waarschijnlijk weer een nieuwe nominatie op.

 

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

4 reacties

 1. ron middelkoop op

  Waar was tessa? Sprinttrainers ned zijn eikels, worden gestrafd dat ze ghafoor 2x laten lopen als 400 m loopster en laat dan ook overmoeid stokje vallen en komt ten val buiten baan, zbe hadden gewoon tessa 100 m v 4 x 100 m moeten laten loopen, of ze moet misselijk geweest zijn of zo
  Uiteindelijk conclusie wel met sb net aan in finale als 6e of 7e, maak er wat van girls in finale, toch bij voorkeur maar met tessa mits gezond!!
  EIKELS!!!?

 2. ron middelkoop op

  Uiteindelijk toch nog geloopen ook tessa 4x 100 op zat avond, watnik heb gezien liep tessa goed, maar waren er voor start problemen geweest door organisatie london over niet mogen nw indeling en toen 5 min voor start weer wel
  W tessa, dafne, naomi en julia netjes geloopen, helaas iets van 43.04? Wat langzamer als in series, maar gezien chaot. Omstandigheden netjes gedaan ladies.
  OoK kon madya ghafoor volgens dafne vrij kort daarvoor vrij plots niet loopen
  VOlgende keer beter, jamaica ook maar derde en kijk ook naar bolt 3e 100m , 200 m— en estafette geblesseerd no finish, klasse gedaen dus al die dagen dafne!!!
  Groet alfred verhoef en ron leiden atletiek sprint en lrrc

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline