Of de Leiden Marathon in mei 2017 gebruik maakt van de Garenmarkt is nog allerminst zeker. (Archieffoto: Ton Laven).

Universiteit en Leiden Marathon gaan samenwerken

Op 20 en 21 mei volgend jaar wordt voor de 27e keer de Leiden Marathon gelopen. Met maar liefst 15.000 deelnemers zo is de verwachting van organisator Tjeerd Scheffer. Ruim 2.000 meer dan dit jaar. Die extra lopers komen voor een deel door de autonome groei van de Leiden Marathon, maar ook verwacht Scheffer veel van een samenwerking die is aangegaan met de Universiteit Leiden.

Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer presenteerde woensdagavond een van de eerste uitzendingen van SPORT071 op Sleutelstad Radio. Daar vertelde hij over de nieuwe samenwerking.

Scheffer: “tien jaar geleden was er geen student die hard liep. Tegenwoordig loopt ook die generatie hard. Daarom kan deze samenwerking nu. Er komen niet alleen Leidse studenten, want we organiseren op alle afstanden het Open Nederlands Studentenkampioenschap. De Universiteit Leiden gaat alle studenten in Nederland uitdagen om het op te nemen tegen de Leidse studenten.

Volgens wethouder Strijk kan de Leiden Marathon in mei 2017 gewoon terecht op de Garenmarkt. Of dat ook gebeurt moet komende weken duidelijk worden.

Waar de lopers zich eind mei 2017 gaan verzamelen is nog onduidelijk. Eerder liet wethouder Strijk weten dat de duizenden marathonlopers gewoon terecht kunnen op de Garenmarkt, omdat de daadwerkelijke graafwerkzaamheden voor de ondergrondse garage pas in juni beginnen. Maar Scheffer weet nog niet of dat wel zo’n goed idee is. “Wij organiseren het evenement en we hebben echt alle ruimte nodig. We gaan er komende week nog met de gemeente over in gesprek, maar we kijken ook heel nadrukkelijk naar de Pieterskerk als plek om alle lopers te laten verzamelen.”

Leiden Sport leidenmarathon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×