(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon start met wandeleditie

Leiden Marathon start met een wandelevenement tijdens het marathonweekend. Zaterdag 26 mei kunnen wandelaars het parcours van 42, 21 of 10 kilometer lopen. Het evenement krijgt de naam ‘Wandelen met Ton van Bemmelen Sports’. De hardloopafstanden worden op 26 en 27 mei afgelegd. Vanaf woensdag 1 november kunnen mensen zich inschrijven voor alle onderdelen van Leiden Marathon.

Wandelaars krijgen alles wat de hardlopers ook krijgen: tijdregistratie, foto’s en video’s van hun tocht en natuurlijk een medaille. Daarnaast zal er volop muziek en andere feestelijkheden langs de route staan. Omdat er op zaterdag nog geen brug over de Rijn ligt, worden de deelnemers met een pontje naar de overkant gebracht. De wandelaars van de hele marathon kunnen vanaf 11.00 uur van start. De start en finish zijn op het Pieterskerkplein.

Met het wandelevenement hoopt Leiden Marathon een nieuwe doelgroep te bereiken. Organisator Tjeerd Scheffer: “Bij onze collega marathons zien we dat ze soms wel 16.000 wandelaars aantrekken. Wij zijn tevreden als er dit jaar duizend mensen komen wandelen.”

Reanne van Kleef sprak met organisator Tjeerd Scheffer over het wandelevenement van Leiden Marathon. 

Leiden Sport leidenmarathon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×