Gemeente en Marathon tekenen convenant

Namens de gemeente Leiden heeft sportwethouder Paul Dirkse vanmorgen zijn handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met de Leiden Marathon. Voorzitter Tjeerd Scheffer, in 1991 initiatiefnemer van de marathon, is blij dat de afspraken nu op papier staan. “Veel punten gebeurden al jaren, maar dat het nu is vastgelegd is ook een stuk erkenning,” vindt Scheffer.

Chris de Waard sprak na het tekenmoment met sportwethouder Paul Dirkse en met Leiden Marathon-voorzitter Tjeerd Scheffer.

convenantIn het convenant spreken de twee partijen onder meer af wie waarvoor verantwoordelijk is. Ook krijgt de marathon-organisatie extra subsidie. Ruim 22.000 euro per jaar om de hardloopsport te bevorderen en drie keer 20.000 euro om door te groeien tot een evenement met tussen de 20.000 en 22.000 deelnemers. Dat zijn er nu zo’n 13.000. Een deel van die groei wil Scheffer realiseren door een samenwerking met de Universiteit Leiden. Dat vertelde hij onlangs in ons dagelijkse radioprogramma SPORT071.

Het convenant kent een initiële looptijd van drie jaar. Daarna wordt het telkens per jaar verlengd.

Leiden Politiek Sport leiden-marathon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×