Een jaar geleden ging in de kelder van Van der Leur ook grillrestaurant Meatcave open. Allebei de restaurants moeten nu dicht. Alleen ondersteunende horeca bij de audiowinkel die Van der Leur in eerste instantie opende mag nog. (Foto: PR).

Restaurants Van der Leur en Meatcave moeten sluiten

Grand Café Van der Leur aan de Breestraat moet stoppen als restaurant. Dat geldt ook voor het bijbehorende restaurant Meatcave in de kelder. burgemeester Lenferink zegt niet anders te kunnen. “Ze zijn begonnen als audiozaak met beperkte horeca. Dat mocht. Daarna is de zonder de benodigde vergunningen verbouwd tot echt restaurant en werd de audiowinkel opgedoekt. Dat kan gewoon niet.”

Chris de Waard spreekt met burgemeester Lenferink over de handhaving die op handen is tegen de restaurants Van der Leur en het kelderrestaurant Meatcave.

Burgemeester Lenferink wijst erop dat er gewoon geen economische ruimte meer is in de Breestraat voor nog meer restaurants. De ondersteunende horeca die Van der Leur had bij de audiowinkel was het maximaal haalbare dat nog vergund kon worden. “In dit geval heeft de ondernemer alles gedaan zonder een vergunning aan te vragen. Dan kijken we zelfs nog of zo’n vergunning alsnog verleend kan worden, maar ook dat is hier niet het geval.”

Van der Leur hoeft de deuren niet te sluiten, maar moet wel weer terug naar de situatie die is vergund. Een audiowinkel dus waar je ook een kop koffie kunt krijgen. Het gebruik van de achtertuin als terras zou dan beperkt vergund kunnen worden. Alleen overdag, want voor avondhoreca zorgt zo’n buitenterras voor teveel overlast voor omwonenden op die plek.

Economie Leiden meatcave


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×