Geen zwarte piet-demonstratie op Beestenmarkt

Het is prima dat mensen volgende week demonstreren tegen de kleur van het hulpje van sinterklaas, maar de Beestenmarkt waar de goedheiligman met zijn pakjesboot arriveert, is daarvoor niet de juiste plek. Burgemeester Lenferink wil niet dat ouders en kinderen iets merken van de anti-zwartepiet-demonstratie die is aangekondigd.

Chris de Waard sprak met VVD-fractievoorzitter Zevenbergen en met burgemeester Lenferink over de komende intocht.

De politie zal erop toezien dat de intocht in Leiden in goede orde en in een gezellige sfeer verloopt. Daarom zijn de demonstranten ook niet welkom op het plein waar de intocht en de overige feestelijkheden plaatsvinden. Oproepen die rondgaan op Facebook om de anti-demonstranten met knuppels een lesje te leren zijn helemaal uit den boze. De politie zal streng toezicht houden op het handhaven van de openbare orde.

Advertentie

Leiden Politiek Zwarte Piet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×