Vijf daders van beschadiging regenboogzebra opgepakt

Zaterdagmiddag heeft de politie vijf verdachten aangehouden die worden verdacht van het vernielen van het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt en het brengen van de Hitlergroet.

Het voorval vond plaats in de nacht van 16 op 17 oktober en werd vanuit Rockcafé Lazarus op video vastgelegd. Ook maakten verschillende getuigen foto’s die al snel via sociale media rondgingen. De verdachten beschadigden het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt door het met verf over te schilderen.

De gemeente deed aangifte van vernieling en de politie stelde een onderzoek in naar de daders. De identiteit van de vijf verdachten werd achterhaald en ze moesten zich op zaterdagmiddag melden op het politiebureau. De vijf verdachten, jongemannen van 19 en 21 jaar oud uit Leiden, zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt onder meer of discriminatie aan de vernieling ten grondslag ligt.

Het zebrapad werd vorig jaar  in de aanloop naar Coming Out Dag onthuld door de gemeente Leiden en het COC Leiden.

112 Sleutelstad Leiden regenboogzebra


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×