Rechter vervolgt vernielers regenboogzebrapad toch niet

De vijf Leidse studenten die vorig jaar het regenboogzebrapad op de Turfmarkt vernielden en daarbij de Hitlergroet brachten, worden niet vervolgd. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Daarmee wordt het OM, dat de leden van studentenvereniging Quintus alsnog wilde vervolgen, teruggefloten.

“De verdachten zijn de afspraak nagekomen door gesprekken met de gemeente Leiden en het COC te voeren, de schade te vergoeden en een symposium te organiseren over homo-acceptatie en diversiteit. Door alsnog tot vervolging over te gaan, heeft het Openbaar Ministerie in strijd gehandeld met de gedane toezegging en het vertrouwensbeginsel geschonden”, meldt de rechtbank.

Leiden Nieuws regenboogzebra


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×