Eerste resultaten Leidse verenigingsmonitor beschikbaar

De gemeente Leiden heeft dit najaar een verenigingsmonitor gehouden onder alle NOC* NSF aangesloten sportverenigingen in Leiden. Er werden vragen over diverse onderwerpen als leden, activiteiten, bestuur en beleid gesteld. De eerste resultaten zijn nu beschikbaar, de complete verenigingsmonitor komt vanaf 1 december op de website van Sportstad Leiden te staan.

In totaal hebben 42 verenigingen de monitor ingevuld. Dat is ongeveer een derde van het aantal verenigingen die hem hebben ontvangen. De verenigingsmonitor is voor de gemeente belangrijk om een goed beeld te krijgen van behoeftes en wensen van de sportverenigingen. Aan de hand van de resultaten werden eerder al de workshops tijdens het Leidse Sportcongres samengesteld.

Een opvallende uitkomst is dat geen enkele vereniging gebruikt maakt van de subsidie voor wijkinitiatieven, terwijl daar nog bijna 500.000 euro in de pot zit. “Dat kan twee dingen betekenen”, zegt breedtesportcoördinator Rik van der Geest van de gemeente. “Of we hebben niet hard genoeg geroepen wat de subsidie inhoudt, of de verenigingen zien er niet zoveel in. Maar ik geloof meer in het eerste.”

Op het sportcongres werden ook de eerste resultaten van de verenigingsmonitor gepresenteerd.

 

Advertentie

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×