Rapenburg 48 en Pieterskerkhof 4a verkocht

De gemeente Leiden heeft de panden aan het Rapenburg 48 en het Pieterskerkhof 4/A verkocht. Een nog onbekende koper telde er 3,6 miljoen euro voor neer. Het in 1640 als grootste woonhuis van Leiden gebouwde Huis van Leyden moet voor minstens nog eens zo’n bedrag worden gerenoveerd.

Chris de Waard sprak met wethouder Laudy over de verkoop van de panden aan het Rapenburg en het Pieterskerkhof.

Vorige week donderdag sloot de biedingstermijn en konden de enveloppen worden geopend. Nooit eerder was er zoveel belangstelling voor een pand dat we in de verkoop doen,” zegt wethouder Paul Laudy die spreekt van een mooie opbrengst voor de gemeente.

Wat de koper precies gaat doen met de panden is nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat de mogelijkheden beperkt zijn. Eerder zou het pand een vijfsterren hotel worden, maar dat plan sneuvelde. Later haalde de gemeente de horecafunctie ook van de panden. Wat overblijft is wonen aan de Rapenburgzijde en mogelijk kantoorruimte aan de kant van het Pieterskerkhof.

Wethouder Laudy sluit ook niet uit dat de nieuwe eigenaar ook een maatschappelijke functie onderbrengt in het Rijksmonument dat maar liefst 2145 vierkante meter telt. Wellicht een mooie kans voor een Pilgrim Experience of ontmoetingscentrum als Leiden in 2020 meedoet aan het Pelgrimjaar dat dan uitgebreid gevierd wordt. Om de hoek van de Pieterskerk ligt immers de Pelgrimspoort.

Advertentie

Leiden Politiek hotelrapenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×