Toch subsidie van Fonds Podiumkunsten voor PS|Theater

Het Leidse stadsgezelschap PS|Theater krijgt toch geld van het Fonds Podiumkunsten. In augustus kreeg PS|Theater inhoudelijk een positief advies van Fonds Podiumkunsten voor de aanvraag die het Leidse theater deed voor de periode 2017-2020. Omdat er niet voldoende geld in het fonds zat om alle aanvragen te honoreren, viste artistiek leider Pepijn Smit en zijn mensen toch achter het net.

Maar niet helemaal zo blijkt nu. Voor 2017 is er door de Tweede Kamer extra geld vrijgemaakt voor cultuur. “Fantastisch nieuws he?! We krijgen voor 2017 het aangevraagde bedrag van 125.000 euro. Hoe het vanaf 2018 zal zijn, hangt af van het volgende kabinet. Maar met dit bedrag kunnen we in ieder geval goed aan de slag in 2017 en de Gedroomde Stad gaan bouwen,” laat een dolenthousiaste Pepijn Smoit weten vanaf zijn vakantieadres in Thailand. “Veel werk aan de winkel dus, maar nu eerst: taart! “

Cultuur Leiden podiumkunsten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×