De parkeerautomaten werken nog wel, online ligt het kentekenparkeren sinds gisteren grotendeels plat. (Foto: Reanne van Kleef).

Storing legt kentekenparkeren in Leiden plat

De invoering van kentekenparkeren in Leiden verloopt niet bepaald op rolletjes. Maandag ging via de website van de gemeente het e-loket online waar allerlei parkeerproducten kunnen worden aangeschaft en waar bijvoorbeeld bezoekers kunnen worden aan- en afgemeld. Sinds gisteren hapert het systeem.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat in samenwerking met de leverancier wordt gezocht naar een oplossing. Woensdag ging het systeem plat, maar die storing kon hersteld worden. Vanmorgen ging het opnieuw mis. Hoe lang de storing gaat duren, weet de gemeente niet.

Voor mensen met een parkeervergunning zijn er geen gevolgen. “We weten wie een geldige vergunning heeft, dus dat is geen probleem,” zo laat de gemeente weten. Wel moeten bezoekers tijdelijk gebruik maken van de parkeerautomaten, want er moet wel gewoon betaald worden. Ook kunnen de oude kraskaarten nog gebruikt worden.

Onterecht in rekening gebrachte kosten voor aangemelde bezoekers die niet meer afgemeld kunnen worden, gaat de gemeente vergoeden.

Leiden kentekenparkeren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×