(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Half miljoen beschikbaar om Leidenaren te laten sporten

Leiden wil dat meer mensen gaan bewegen en sporten. Om dat voor elkaar te krijgen is de subsidieregeling sportstimulering gestart. Iedereen met een goed idee om Leidenaren meer te laten bewegen, kan een plan indienen. Voor 2017 en 2018 is er in totaal 500.000 euro beschikbaar.

Sportverenigingen, bedrijven en inwoners met een goed idee om meer Leidenaren in beweging te krijgen kunnen gebruik maken van de regeling sportstimulering. De eerste ronde van de regeling is nu gestart. Projectplannen kunnen tot 1 april 2017 worden ingediend. In het najaar is er opnieuw een mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Voor de tweede ronde moeten aanvragen voor 1 oktober 2017 ingediend zijn.

Sportwethouder Paul Dirkse: “We zijn gestart met de regeling sportstimulering om goede ideeën op het gebied van sport en bewegen tot uitvoering te laten brengen. Of het nu gaat om verenigingen of om individuele personen, aanvragen waar men zelf ook in wil investeren, geven we zo een steuntje in de rug. Ik ben zeer benieuwd naar alle voorstellen die worden ingediend.”

Op de website van de gemeente Leiden staan de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen.

Leiden Sport sportstimulering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×