Gemeente Leiden start tweede subsidieronde sportstimulering

Om Leidenaren aan te zetten om te gaan sporten is de gemeente Leiden begin dit jaar gestart met de subsidieregeling om sporten en bewegen te stimuleren. De eerste ronde sloot op 1 juli van dit jaar. Er werden zestien aanvragen ingediend. In totaal voor 200.000 euro. Er werden er slechts drie gehonoreerd, waardoor er van de beschikbare 125.000 euro in die eerste ronde uiteindelijk 84.000 euro op de plank bleef liggen.

De gehonoreerde aanvragen in de eerste ronde waren de aanleg van een fitnessplek in het Morspark, de introductie van de sport Padel, dat is een mix van tennis en squash, bij Tennisvereniging Unicum en het maken van een praalwagen door Gymsport Leiden die daarmee een paar keer sportdemonstraties gaat geven bij winkelcentra.

Ronde twee gaat nu van start en de gemeente is op zoek naar goede initiatieven die er echt voor gaan zorgen dat meer Leidenaren structureel meer gaan bewegen. De subsidieregeling sportstimulering is niet alleen voor sportverenigingen, maar ook voor inwoners en bedrijven. Iedereen met een goed idee om Leidenaren meer te laten bewegen, kan tot 1 oktober een uitgewerkt plan indienen.

Meer informatie over het doen van zo’n aanvraag is te vinden op leiden.nl/sportstimulering. Er is in totaal 500.000 euro beschikbaar. De gemeente wilde dat geld in vier rondes toekennen. Twee in 2017 en twee in 2018. Bij de eerste ronde bleef veel geld over. Er werd slechts 41.000 toegekend. De resterende 84.000 euro blijft beschikbaar voor het stimuleren van sport.

Leiden Politiek Sport sportstimulering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×