De aanleg van een fitnessplek in het Morspark is een van de eerder gehonoreerde aanvragen. (Impressie: Popma en ter Steege).

23 aanvragen in tweede ronde Leidse subsidieregeling sportstimulering

In de tweede ronde van de subsidieregeling Sportstimulering van de gemeente Leiden zijn 23 plannen ingediend om Leidenaren meer te laten bewegen of sporten. De ingestuurde plannen zijn heel divers en variëren van een programma van sportactiviteiten voor mensen met chronische pijnklachten, het organiseren van wandelvoetbal voor 55plussers en plannen voor sport- en spelbegeleiding in de speeltuin en op het schoolplein. In totaal is er deze ronde voor 155.000 euro aan aanvragen binnengekomen.

Een speciale commissie gaat de plannen de komende periode toetsen aan de voorwaarden van de subsidieregeling. Daarna wordt duidelijk welke plannen op een bijdragen kunnen rekenen. De aanvragers krijgen uiterlijk 31 december bericht of hun aanvraag is goedgekeurd.

Er is in totaal ruim twee ton beschikbaar voor deze tweede ronde in plaats van de 125.000 euro die eigenlijk per ronde zou worden toegekend. Dat komt omdat er uit de eerste ronde veel geld op de plank bleef liggen. Er werden toen slechts drie van de zestien aanvragen gehonoreerd.

De subsidieregeling voor sportstimulering loopt voorlopig nog. De derde ronde is nu ingegaan en die loopt tot 1 april 2018. Wie een plan heeft om Leidenaren in beweging te krijgen, kan tot die datum een aanvraag indienen van maximaal 20.000 euro per plan. Het gaat daarbij om een gemeentelijke subsidie van twee derde van het totaal benodigde bedrag. Eén derde moet dus van de plannenmakers zelf of van andere subsidieverstrekkers komen.

Alle informatie en het aanvraagformulier staan op de website van de gemeente Leiden.

Leiden Politiek Sport sportstimulering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×