(Beeld: Gemeente Leiden).

Veel animo voor subsidie sportstimulering

De gemeente Leiden stelt in 2017 en 2018 in totaal 500.000 euro beschikbaar voor projecten om Leidenaren aan het sporten en bewegen te krijgen. De deadline voor de eerste ronde was 1 april. Inmiddels is bekend dat er zestien aanvragen voor bij elkaar ongeveer 200.000 euro zijn binnen gekomen. De aanvragers krijgen uiterlijk 1 juli te horen af hun aanvraag wordt gehonoreerd.

De deadline voor de volgende ronde is 1 oktober 2017. In 2018 volgen er nog eens twee rondes. Per ronde is er 125.000 euro beschikbaar. Aanvragen moeten aan een aantal voorwaarden doen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Zo moet het om een nieuw initiatief gaan en moet er sprake zijn van tenminste een derde cofinanciering. Een speciaal samengestelde commissie gaat de aanvragen nu beoordelen op criteria als het duurzaam vergroten sportdeelname, vernieuwing van het sportaanbod en het bereiken van doelgroepen die extra stimulering behoeven.

De projecten die zijn ingediend zijn heel divers en variëren van natuurwandelingen voor mensen met een rollator tot de aanleg van een trimparcours en een stoeprandtoernooi.

Meer informatie over de subsidie is te vinden op www.leiden.nl/sportstimulering.

Leiden Nieuws Sport sportstimulering


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×