(Foto's: Ayman Ghoujal).

Tientallen Leidse statushouders tekenen participatieverklaring

Elke paar maanden is er tegenwoordig een bijzondere ontvangst op het stadhuis van Leiden. Dan komen statushouders bij elkaar in de Raadzaal voor een plechtige gebeurtenis: het ondertekenen van hun participatieverklaring.

Sleutelstad-verslaggever Ayman Ghoujal maakte een reportage van het tekenen van de participatieverklaring en sprak onder meer met wethouder Marleen Damen. In februari van dit jaar tekende de uit de Syrische stad Damascus afkomstige Ghoujal zelf ook zo’n verklaring.

De statushouders komen in Leiden terecht in het traject 24×24. Een jaar lang worden ze intensief begeleid. Twee keer per week anderhalf uur. De focus ligt op het leren van onze taal, maar ook scholing is een speerpunt. Net als het vinden van werk.  Daarnaast is er een meer sociaal-cultureel traject. “De statushouder leren daarin wat voor soort land we zijn, welke gebruiken we hebben en hoe ze daarmee om moeten gaan,”legt wethouder Marleen Damen uit die gisteren bijna vijftig statushouders ontving.

Chris de Waard blikte met wethouder Damen terug op de bijeenkomst van woensdagmorgen.

In een participatieverklaring beloven de statushouders dat ze zich zullen inzetten voor de Nederlandse samenleving en de normen en waarden die hier gelden zullen respecteren.

Leiden Maatschappij Politiek participatieverklaring


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×