Leidse ijsverenigingen onderzoeken fusie

0

De vier Leidse ijsverenigingen voeren gesprekken die zomaar tot een fusie zouden kunnen leiden. Dat meldde woordvoerder Jeroen Straathof van de verenigingen dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van de Leidse regiogemeenten over samenwerking. Straathof mocht daar een pitch houden voor de door de schaatsers in de regio zo gewenste nieuwe schaatshal.

Chris de Waard in gesprek met Jeroen Straathof over ijsvrij voor basisscholieren en een mogelijke fusie van de Leidse ijsclubs.

In de Toekomstvisie Leidse Regio 2027 waar Leiden met vier buurgemeenten aan werkt is via een burgerpanel in kaart gebracht wat inwoners van onze regio belangrijk vinden in hun woonomgeving. Sportvoorzieningen scoren daar hoog. Dat past precies in het straatje van de schaatsers uit Leiden en omgeving die hopen dat het met financiële hulp van de regiogemeenten alsnog mogelijk wordt om een nieuwe schaatshal te realiseren in Leiden.

Straathof hield op het podium in Corpus onder meer een pleidooi voor één dag ijsvrij voor alle basisscholieren in de regio. Een mooie manier om de schaatssport te stimuleren die bovendien meehelpt om de exploitatie van de hal dekkend te krijgen.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.