(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Duizenden handtekeningen onder petitie voor nieuwe schaatshal

Maar liefst 7.431 handtekeningen konden de schaatsers uit Leiden en omgeving maandagmiddag overhandigen aan de Leidse sportwethouder Paul Dirkse. Niet zomaar handtekeningen, maar steunbetuigingen onder een petitie waarin de gemeente Leiden wordt opgeroepen om alsnog te besluiten om een nieuwe schaatshal te realiseren ter vervanging van de sterk verouderde hal aan de Vondellaan.

“Als die schaatshal er niet komt is dit het laatste ijs in Leiden”, zo betoogden de schaatsers die met een ijscowagen op het Stadhuisplein gratis ijsjes uitdeelden. De petitie vond deels online plaats, maar ook in de schaatshal zelf werden handtekeningen ingezameld. Het leverde een kilo’s zware schaatstas op vol steunbetuigingen.

Chris de Waard sprak na de overhandiging van de vele duizenden handtekeningen met een aantal schaatsertjes, woordvoerder Jeroen Straathof, sportwethouder Dirkse en raadslid Aad van der Luit van D66 Leiden.

Jos Arts, voorzitter van de Stichting Schaatshal Leiden, overhandigde de handtekeningen en kondigde een nieuwe ludieke actie van de schaatsers uit Leiden en de regio aan. Vanaf deze week organiseren de schaatsclubs elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een droogtraining op het Stadhuisplein. Donderdagavond, dat is niet geheel toevallig het moment waarop de gemeenteraad en raadscommissies vergaderen. Zowel de jeugdleden van de schaatsverenigingen, als niet schaatsende kinderen met een sportieve instelling zijn van harte welkom om mee te doen.

Wethouder Dirkse legt de bal nadrukkelijk bij de gemeenten in de regio. “Meer dan de helft van de gebruikers van de schaatshal komt vanuit de regiogemeenten. Die zullen echt mee moeten doen om een nieuwe hal kans van slagen te geven”.

Advertentie

Leiden Politiek Regio Sport Schaatshal Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×