Het diepste punt van de Lammermarktgarage is bereikt en dat werd gevierd. (Foto's: Reanne van Kleef).

Alcoholvrij pannenbier op diepste punt parkeerput

Het diepste punt van de Lammermarktgarage is bereikt en dat werd woensdagmiddag gevierd. Op 22 meter diepte stonden bouwwethouder Paul Laudy en de Combinatie Parkeergarages Leiden DuraVermeer-Besix stil bij het bereiken van de mijlpaal.

Nu ook de betonnen vloer is gestort kon er voor het eerst een bezoek worden gebracht aan de bodem van de put. Een mooi moment voor wethouder Laudy om het belang van het project nog eens te benadrukken: “Wat hier gebeurt is echt heel bijzonder en belangrijk voor de stad. Het zorgde voor jaren van debat, maar nu komt hij er eindelijk. Een ondergrondse parkeergarage met 525 plekken. Dat is op zichzelf al heel waardevol voor ons parkeerareaal, maar het geeft ons ook de gelegenheid om het plein hier boven op te herinrichten tot een groen cultuur en evenementenplein.”


Het diepste punt van de Lammermarktgarage is bereikt en dat werd gevierd. Wethouder Paul Laudy en de bestuurders van DuraVermeer en Besix vereeuwigden hun naam in graffiti op de wand van de garage. (Video: Reanne van Kleef)

Pannenbier

Wanneer normaal gesproken het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt er pannenbier beschikbaar gesteld door de opdrachtgever. Ondanks dat nu niet het hoogste maar het laagste punt werd bereikt, werd er toch pannenbier uitgereikt. En wel aan Iris, dochter van de prijswinnaar van de fotowedstrijd om de mooiste foto van de put te maken. Zij nam namens haar vader de prijs in ontvangst en mocht dus ook mee tijdens de eerste afdaling naar de bodem van de put. Het bier tijdens de borrel was echter alcoholvrij, op een bouwplaats mag geen alcohol worden genuttigd.

Momenteel staat er een megakraan in de put die de komende weken de zeven verdiepingen van de garage op hun plek gaat leggen. Daarna gaat bouwer Dura Vermeer – Besix een de slag met het dak van de garage. Vervolgens wordt de garage van binnen verder afgebouwd. Komend voorjaar moet deze worden opgeleverd.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/271559700″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Chris de Waard maakte een reportage van de eerste officiële afdaling naar het diepste punt van de Lammermarktgarage.

Advertentie

Leiden Parkeergarage Lammermarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×