Hans Feddema (rechts) richtte het Filosofisch Café Leiden in 2013 opnieuw op, samen met filosofe Tania Meira. (Foto: PR).

Gerrit Teule zondag bij Filosofisch Café Leiden

Bij het komende Filosofisch Café Leiden ontvangt antropoloog dr. Hans Feddema als spreker Gerrit Teule. In zijn voordracht over Pierre Teilhard de Chardin, een man van geest en toekomst, geeft de Hagenaar een overzicht van een aspect uit het natuurkundige denken; het denken over geest en materie in de afgelopen eeuw.

Teule is van origine werktuigbouwkundige, maar werkte als informaticaspecialist bij IBM. Hij is wetenschapsfilosofisch ingesteld. Zijn boeken en artikelen gaan vooral over het verband tussen lichaam en geest, elektromagnetisme en de evolutie van bewustzijn.

Het F.C.L. wordt zondagmiddag 7 mei gehouden van 15.00 uur tot 17.00 uur in de woning van Feddema aan de Nieuwstraat 10, vrijwel naast de Centrale Bibliotheek op de 2e verdieping. Entree bedraagt vier euro (thee en glas wijn na afloop inbegrepen). Omdat de ruimte beperkt is tot 45 personen, is opgeven noodzakelijk. Dit kan via hansfeddema@gmail.com.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×