Aad van der Luit overleden aan gevolgen hartaanval

Hoewel het gisteren iets beter leek te gaan met Aad van der Luit bereikte ons zojuist het treurige nieuws dat de bekende Leidenaar is overleden aan de gevolgen van de hartaanval die hem afgelopen maandag trof. Aad overleed vanmiddag op 71-jarige leeftijd in het ziekenhuis waar hij sinds maandag kunstmatig in coma werd gehouden.

Aad was al vele decennia een bekende figuur in Leiden. Hij werkte lang voor de gemeente Leiden, onder andere bij het Sportbedrijf Leiden. De afgelopen raadperiodes was Van der Luit ook politiek actief. Voor zijn partij D66 voerde hij het woord over alles op het gebied van sport. De laatste maanden met name over de Leidse sportaccommodaties.

In het verleden was Aad ook actief in de organisatie van vele tot de verbeelding sprekende evenementen, waarvan de Lakenfeesten wel de bekendste is. De presentatie van de Peurbakkentocht en de drakenbootraces was vele jaren in zijn handen. ook was hij columnist, eerst bij de krant en later bij de lokale omroep. Van zijn hand verschenen ook enkele boeken waarin hij zijn columns bundelde.

Aad’s inzet voor de stad en haar inwoners bleef niet onopgemerkt. Zo werd hij koninklijk onderscheiden en werd hij in 2005 benoemd tot ereburger van de gemeente Leiden

Advertentie

Leiden Politiek aadluit


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×