De gemeenteraad stond vanavond stil bij het overlijden van D66-raadslid Aad van der Luit. (Foto's: Reanne van Kleef).

Gemeenteraad herdenkt Aad van der Luit

In de eerste raadsvergadering sinds het overlijden van Aad van der Luit op 11 mei heeft de Leidse gemeenteraad het D66 raadslid herdacht. In het bijzijn van zijn vrouw Marjo, zoon Joost en diens vriendin Jasmijn werd aan het begin van de vergadering een minuut stilte in acht genomen.

Burgemeester Lenferink en een emotionele D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster hielden een toespraak. Van Haaster riep zijn collega-raadsleden daarbij op om Aad van der Luit de komende tijd zoveel als gepast is te citeren. Van der Luit blonk uit in een hele serie uitspraken die regelmatig langskwamen en waarmee hij vaak de lachers op zijn hand kreeg. Op vragen die hij niet kon beantwoorden, antwoordde hij bijvoorbeeld steevast dat zijn kristallen bol al enige tijd geleden stuk was gevallen.

De plek van Aad in de raad blijft nog even leeg. Waarschijnlijk wordt hij tegen de zomer opgevolgd door duoraadslid Farokh Tahmasian. De fractie van D66 hecht er echter aan om daar geen haast mee te maken en uit eerbied voor Aad zijn zetel enige tijd leeg te laten. Vanavond stond op zijn plekje in de raad een grote bos bloemen.

Leiden Politiek aadluit


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×