Indrukwekkende afscheidsceremonie voor Aad van der Luit

0

Rond de tweeduizend mensen hebben vanmiddag in persoon afscheid genomen van de afgelopen donderdag overleden Aad van der Luit. Omdat Aad heel Leiden kende en heel Leiden hem, was er een bijeenkomst georganiseerd in de Vijf Meihal. Een van de weinige ruimtes in Leiden die groot genoeg zijn om zoveel mensen te ontvangen.

Nieuws071 stond vandaag in het teken van het overlijden van de Leidse ereburger Aad van der Luit. In de uitzending het laatste interview dat Reanne van Kleef eind april met Aad hield en gesprekken met Gerard van den Berg, Paul van Meenen en Jeffrey van Haaster.

Bij de ceremonie spraken Aad’s weduwe Marjo en zijn zoon Joost de mensen toe. Verder waren er toespraken van Aad’s ‘aangelopen zoon’ Gerard van den Berg, zijn politieke mentor Paul van Meenen die hem in 2005 voor D66 Leiden wist te strikken en burgemeester Lenferink. De bijeenkomst werd afgesloten door Jochem Myjer die een gedicht aan Aad opdroeg.

Na de bijeenkomst in de Vijf Meihal was er een borrel voor genodigden in de Burcht. Ook die ging niet onopgemerkt voorbij. De stoet ging via ’t Gangetje over de Botermarkt langs Aad’s vaste stekkie bij Vooraf en Toe naar het Burcht. Daar begonnen de aanwezigen, net als toen de kist de Vijf Meihal werd uitgedragen, spontaan te applaudisseren.

 

 

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.