Afscheid Aad van der Luit woensdag in Vijf Meihal

De donderdagmiddag overleden Aad van der Luit wordt aanstaande woensdag 17 mei om 13.00 uur herdacht in de Vijf Meihal aan de Boshuizerlaan. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. “Aad is van Leiden en Leiden is van Aad. Iedereen mag afscheid komen nemen,” zo staat op de uitnodiging voor de openbare herdenking.

Ook burgemeester Henri Lenferink liet vandaan van zich horen: “Ik ben enorm geschrokken van het bericht over het plotselinge overlijden van Aad van der Luit. Aad was geen gewone man, geen gewone Leidenaar, geen gewoon raadslid. Aad was Aad, een bekende stadsgenoot met een groot hart. Sinds 2005 was hij ereburger van Leiden. Die titel kreeg Aad van der Luit doordat hij zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt voor onze stad in het algemeen en voor de Leidse sport in het bijzonder. Met zijn overlijden verliest Leiden een markante persoonlijkheid en een buitengewoon hartelijke Leidenaar. Namens het college wens ik zijn familie, vrienden, de fractie van D66 en de andere leden van de gemeenteraad veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies”

Griffier Gerald van Leiden van de gemeenteraad blikt terug op de periode dat Aad raadslid was: “Eerst vanaf 2006 als lid van een kleine D66-fractie en later als woordvoerder sport. Hij deed zijn raadswerkzaamheden op zijn eigen, karakteristieke wijze. Aad was een verbinder, een man met een groot hart voor de sport, over de grenzen van de politieke partijen heen. Hij laat een leegte achter in de raadzaal. Namens de raad wensen wij zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van het verlies van Aad.”

Tot de afscheidsbijeenkomst zal de gemeenteraad niet vergaderen. In de raadsvergadering van 30 mei zal worden stilgestaan bij het overlijden van Aad van der Luit. Deze vergadering is openbaar en is te volgen via de website van de gemeenteraad.

Advertentie

Leiden Politiek Sport aadluit


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×