Condoleances en bloemen voor Aad van der Luit bij Vooraf en Toe

2

Gisteravond werden bij Vooraf en Toe aan de Botermarkt de eerste bloemen gelegd. En een foto van Aad met ernaast een hartvormige rode ballon, een kaarsje, een koffiekopje en een sportschoen. Vanmorgen vroeg heeft het personeel van de vaste stek waar Aad ‘spreekuur met de stad’ hield het eerbetoon verplaats naar het nisje van de kunstlokaal. Daar ligt sinds vandaag ook een schriftje. Mensen kunnen er hun condoleances in kwijt.

Chris de Waard sprak op het terras van Vooraf en Toe met Paul van Meenen en Jeffrey van Haaster. De eerste haalde Aad in 2005 over om zich aan te sluiten bij D66 Leiden, de tweede werkte de afgelopen jaren als fractievoorzitter van D66 Leiden nauw met Aad samen.

Om 11.00 uur vanmorgen verzamelde een deel van Aad’s vaste gesprekspartners zich op het terras. Om herinneringen uit te wisselen en steun te zoeken bij elkaar. Ondertussen komt er af en toe iemand naar het tafeltje om iets te schrijven of bloemen neer te leggen. Of gewoon om even  te blijven staan. Stilstaan bij het verlies van een bijzonder mens.

Aad, het ga je goed.

Delen
Schemerstad

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.