Op 16 juli wordt alweer de 36e editie van Werfpop gehouden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Steeds meer namen line-up Werfpop bekend

De Leidse Hout kan zich opmaken voor een flinke bak herrie op zondag 16 juli. Dan vindt van 13.00 uur tot 23.00 uur de 36e editie plaats van Werfpop. Herrie? Nou ja, stevige deuntjes toch wel, als we de eerste paar namen van de line-up onder de loep nemen.

De eerste band die de organisatie onlangs bekend maakte is Apocalyptica.  De Finse instrumentale-metalband speelt in Nederland maar één festivalshow en dat is op Werfpop. Thema van hun optreden: “Apocalyptica plays Metallica By Four Cellos”.

Prong is de tweede band die bekend is gemaakt. “Prong staat voor een fikse vorksteek met een drietand en da’s precies wat ze doen,” zo melden de Werfpop-programmeurs. “Sinds 1986 prikt Prong uit de grote ketels industrial, thrash, metal en hardcore punk voor een muzikale shashlick waar het vette gitaargeluid vanaf druipt en je vingers erbij aflikt. Op eigen risico. Check je aanvullende verzekering”.

Ook Dool is niet voor pussy’s. De band met rockchick Ryanne van Dorst, oud-leden van The Devil’s Blood, The New Media en GOLD staat voor rauwe rockmelodieën, een tikkie gothpop en psychedelica. “Daarmee sleept de band je volledig mee in hun soms hypnotiserende nummers”. De muziek wordt door Werfpop omschreven als ‘onheilspellend’.

De vierde naam is nu bekend geworden en ook hier belooft de wervende tekst waarmee Death Alley wordt aangekondigd heel wat voor 16 juli: “Vanuit een stinkend riool in een heel eng steegje van Amsterdam is een heavy vierkoppig rockbeest gekropen met als missie iedere plakkerige biervloer in Europa in een puinhoop achter te laten”. De band is het geesteskind van The Devil’s Blood gitarist Oeds Beydals.

Nog meer aanmoediging nodig? Werfpop zorgt ook daarvoor: “Death Alley debuteerde in 2014 met de memorabele oranje vinylplaat ‘Black Magick Boogieland’. Nonstop rauw tot het gaatje en met de distortion op standje 11 wordt het gaspedaal stevig ingetrapt voor een ritje over de highway to hell. Ter voorbereiding adviseren we dan ook het kersverse album ‘Live at Roadburn’ tot je te nemen voor een full-throttle fast-n-furious klap voor je kanis. Gefeliciteerd met je nieuwe favoriete band”.

De organisatie kan overigens nog vrijwillige handjes gebruiken. Meer info en aaanmelden de website. Voor die site is momenteel niemand nodig, die is namelijk helemaal vernieuwd: www.werfpop.nl.

 

 

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×