Wethouder Laudy in gesprek met Ton en Maya Meijer- Bergmans tijdens de presentatie van de plannen voor Scheltema en de Nuon gebouwtjes in het Energiepark. (Foto's: Chris de Waard).

Eigenaren Westergasfabriek willen Scheltema kopen

De steenrijke familie Meijer, onder meer eigenaar van de Westergasfabriek in Amsterdam, koopt het Scheltema Complex van de gemeente Leiden. Ook een aantal monumentale pandjes in het Energiepark gaat in hun handen over. Als de gesprekken daarover met de gemeente tenminste succesvol worden afgerond. Wethouder Laudy is enthousiast.

De komende maanden willen Ton en Maya Meijer-Bergmans met allerlei partijen in de stad in gesprek over de invulling van de twee complexen. Voorlopige naam voor de panden in het Energiepark inclusief Scheltema: Watergasfabriek.

Chris de Waard was bij de presentatie en sprak met directeur Mark de Kruijk van de Westergasfabriek, wethouder Laudy en eerste reacties van cultuurmakelaar Mirjam Flik en directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing.

Sleutelstad was aanwezig bij de presentatie en nam deze integraal op.

De initiatiefnemers willen alle schijn voorkomen dat ze een Amsterdams concept naar Leiden gaan brengen. “Het wordt Leids,” zegt Maya Meijer-Bergmans. Wel wil ze een stevige vinger in de pap houden bij de programmering die in de toekomst in Scheltema en in het Energiepark gaat plaatsvinden. “Het is niet zo dat we straks panden hebben die verhuurd moeten worden. Het moet passen. Anders laat ik het liever leeg staan.”

Advertentie

Cultuur Economie Leiden Politiek Toekomst Energiepark Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×