Rutger Engelhard. (Foto: Sleutelstad).

Rutger Engelhard benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Rutger Engelhard is vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Fleur Spijker reikte de onderscheiding aan hem uit. Engelhard heeft de onderscheiding gekregen voor zijn werk als voorzitter bij het Nieuw Leids Bolwerk en zijn inzet als vrijwilliger bij verschillende andere organisaties. Hij kreeg de onderscheiding tijdens een verrassingsbijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het Nieuw Leids Bolwerk.

In 2017 richtte Engelhard een actiegroep op tegen de plannen voor de herinrichting van het Energiepark door de MeyerBergman Erfgoed Groep. De bewoners wilden een alternatief plan opzetten. Daarom werd onder zijn voorzitterschap het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk opgericht. Ze kwamen met het gebiedsconcept ‘Energiebuurt’, dat deden ze in samenwerking met Bouwfonds Property Development, Steenvlinder en de MeyerBergman Erfgoed Groep. In mei 2020 is het samenwerkingsverband uitgekozen als partner voor de herontwikkeling van het Energiepark door de gemeente Leiden.

Ook was Engelhard actief als penningmeester bij PvdA Leiden en Stichting Vrienden van het Singelpark. Hij was tevens co-voorzitter van de wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt, daarbij was hij direct betrokken bij de overleggen van de wijkvereniging en de gemeente over de parkeergarage onder de Lammermarkt.

Advertentie

Leiden Maatschappij Toekomst Energiepark Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×