(Foto's: Reanne van Kleef).

Portaal stut onveilige balkons Corantijn- en Paramaribostraat

Woningcorporatie Portaal neemt tijdelijke veiligheidsmaatregelen bij flats aan de Corantijnstraat en de Paramaribostraat. “We hebben onderzoek gedaan naar de technische staat van de flats en hebben geconstateerd dat sommige balkons niet meer voldoen aan de huidige, nieuwe veiligheidseisen,” laat woordvoerder Corinne den Ouden van Portaal weten. “Een deel van de balkons gaan we met stempels ondersteunen.”

Portaal heeft daarnaast ontdekt dat de kopgevels van de flats niet meer stevig genoeg zijn. Den Ouden: “Het is mogelijk dat er bakstenen uit vallen. Daarom plaatsen wij hekken zodat er niemand meer dicht langs de muur kan lopen.” De corporatie is vandaag begonnen met het plaatsen van de stempels onder de balkons. Die werkzaamheden duren vijf dagen. Ook op zaterdag wordt er gewerkt.

Reanne van Kleef sprak met bewoner meneer van Rijn uit de Corantijnstraat over de werkzaamheden.

De bewoners en omwonenden zijn gisteren per brief geïnformeerd. Totdat de stempels zijn geplaatst, vraagt Portaal de bewoners om de balkons niet te gebruiken.

Bewoner meneer van Rijn uit de Corantijnstraat: “Ik ben blij dat er wat gebeurt, maar de informatievoorziening van Portaal moet wel echt beter. We kregen pas gisteren om 16.00 uur een brief dat we onze balkons leeg moesten maken. Maar er zijn ook mensen die op vakantie zijn. Volgens Portaal mogen we onze balkons ook niet gebruiken maar volgens de opzichter mag het wel gewoon. Het is niet gevaarlijk, het zijn preventieve maatregelen.”

Het gaat om de balkons aan de achterzijde van het flatgebouw Corantijnstraat 1 t/m 63, de voorzijde van Corantijnstraat 65 t/m 111 en de achterzijde van de Paramaribostraat 2 t/m 64. Een definitieve oplossing zal enige maanden in beslag nemen.

 

Leiden Portiekflats Parimaribo- en Corantijnstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×