(Foto: Robbert Beurse).

Verdubbeling sociale huurwoningen in Corantijn- en Paramaribostraat

Op de plek van de flats aan de Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden-Noord moeten twee keer zoveel sociale huurwoningen terugkomen. Dat heeft het Leidse stadsbestuur besloten. Woningcorporatie Portaal gaat de 88 sterk verouderde flats binnenkort slopen. De gemeente wil dat er 160 tot 170 woningen op dezelfde plek worden teruggebouwd.

Om de extra woonruimte te realiseren zullen de flats hoger worden dan nu het geval is. De gemeente staat maximaal zes woonlagen toe. De huidige flats hebben vier verdiepingen. “Dit kan met respect voor de wijk. De opbouw en hoogte is gerelateerd aan de omliggende blokken”, vindt de gemeente.

Sociale woningen
“Het project Corantijnstraat ligt in een buurt die zowel uit sociale huurwoningen als uit koopwoningen bestaat. Omdat de behoefte aan sociale woningen groot is en een variatie van woningen reeds aanwezig is, worden bij deze ontwikkeling uitsluitend woningen in het sociale segment gebouwd”, verklaart de gemeente.

De woningen aan de Corantijnstraat 1 t/m 111 en Paramaribostraat 2 t/m 64 zijn al een tijd aan vervanging toe. In 2017 stutte Portaal de balkons nadat uit onderzoek bleek dat deze niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. “Naast constructieve problemen en een ouderwetse en sobere uitstraling zijn de woningen erg gehorig en tochtig. En het ontbreekt er aan liften”, stelde een woordvoerder van Portaal.

Na de zomervakantie worden de plannen van het college besproken in de gemeenteraad.

Leiden Maatschappij Portiekflats Parimaribo- en Corantijnstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×