Een impressie  van het kunstwerk op de plek waar het na de zomer gerealiseerd wordt.

Gemeente dicht financieel gat Vierkant in Vierkant

De Stichting Vierkant in Vierkant die al jaren ijvert voor de realisatie van het gelijknamige kunstwerk dat is ontworpen door Stijl-oprichter Theo van Doesburg hoeft niet meer op zoek naar de laatste onbrekende financiële middelen. Een raadsmeerderheid steunt een voorstel van GroenLinks Leiden om het gat van 30.000 euro te dichten. Daarmee is plaatsing van het kunstwerk in het jaar dat Leiden viert dat De Stijl 100 jaar geleden in onze stad werd opgericht zekergesteld.

Reanne van Kleef sprak met GroenLinks-fractievoorzitter Walter van Peijpe over het kunstwerk Vierkant in Vierkant.

Het kunstwerk ‘Vierkant in Vierkant’ werd oorspronkelijk ontworpen voor de gemeente Leeuwarden. Het werd daar nooit gerealiseerd. Dat gaat nu in Leiden dus alsnog gebeuren. Het wordt opgetrokken uit betonblokken. Acht meter hoog en vierenhalve meter breed.

Chris de Waard sprak met een verheugde Arjen Pels Rijcken van de groep die zich al tijden inzet om het kunstwerk te realiseren.

Vierkant in Vierkant wordt op zaterdag 23 september onthuld op het Morssingelplein voor het voormalige belastingkantoor. Daar staat het eerst tijdelijk en na de metamorfose van het stationsgebied permanent.

Cultuur Leiden Politiek vierkantinvierkant


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×