(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Triathlon Leiderdorp morgen van start met recordaantal deelnemers

De Baanderij Triathlon Leiderdorp gaat morgen van start met een recordaantal deelnemers. In totaal doen er 732 atleten mee aan de verschillende afstanden. De organisatie hoopt dat er veel mensen komen kijken en aanmoedigen. Vooral op de sprintafstand en tijdens de finale van de 1e divisie wordt veel spektakel verwacht.

“De finale wedstrijd wordt erg spannend”, zegt organisator Jeroen Fakkeldij. “Zowel bij de heren als bij de dames kan de top 3 nog veranderen en onderin wordt er nog gestreden tegen degradatie.”

Ook krijgt de Leiderdorpse triathlon bezoek van de Red Bull Wing Girls. “Leuke dames die met een hip autootje langskomen om de hele dag blikjes Red Bull uit te delen. Er is geen link met de sport maar, voor het publiek wel leuk”, aldus Fakkeldij.

De triathlon begint morgen om 8.30 uur met de Midden afstand. Om 9.30 gaan de deelnemers van de Sprint afstand van start en om 10.30 vertrekken de atleten van de Olympische afstand en de 11 Trio’s. Bij de Trio’s wordt elk onderdeel door een ander persoon afgelegd. De finales van de 1e divisie starten om 13.15 uur (dames) en 15.45 uur (heren). Om 18.00 uur zit de wedstrijd erop.

 

 

Leiderdorp Regio Sport triathlon leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×