(Foto: J.P. Kranenburg).

Baanderij Triathlon Leiderdorp gaat verjongen

Op 12 augustus wordt alweer de 26e editie van de Triathlon Leiderdorp georganiseerd. Om 8.30 uur starten de eerste deelnemers al en pas in de loop van de middag is het hele programma afgewerkt. Er wordt in vier klassen gestreden. De ‘Midden afstand’ waarbij de sporters 2.500 meter zwemmen, 87 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen, de ‘Sprint’ met 750 meter zwemmen, 23 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen en de Olympische afstand en trio’s, beiden met 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Jeroen Fakkeldij over de 26e Triathlon Leiderdorp.

Laatste keer Midden afstand, meer jeugd
De inschrijving voor de triathlon is bijna afgerond. Alleen voor de Midden afstand zijn nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar. Het is voor de laatste keer de de organisatie van de Triathlon Leiderdorp deze afstand aanbiedt. Om ruimte in het programma te maken wordt de afstand per 2019 geschrapt. Daarvoor in de plaats komen verschillende afstanden voor kinderen en jongeren. De triathlonsport wordt onder de jeugd steeds populairder en daar wil de organisatie op inspelen.

Vrijwilligers gevraagd
Voor verschillende hand- en spandiensten heeft de Triathlon Leiderdorp nog plek voor vrijwilligers die zondag 12 augustus willen helpen. Aanmelden daarvoor kan via www.triathlonleiderdorp.nl/organisatie/vrijwilligers.

Leiderdorp Regio Sport triathlon leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×