(Foto: PR).

Voedselbank Leiden gaat over op winkelconcept

Voedselbank Leiden e.o. stapt vanaf half september over naar het zogenaamde “winkelconcept”. De klanten krijgen op dit moment nog wekelijks redelijk vastgestelde pakketten. In het nieuwe concept krijgen de klanten meer keuzevrijheid om zelf hun pakket samen te stellen. Er wordt daarvoor een eenvoudige winkel ingericht. Daarnaast gaat de Voedselbank vanaf 12 september niet meer alleen op donderdagmiddag, maar ook op dinsdagmiddag open.

Winkelwagentjes

Om volgens het nieuwe concept te kunnen werken, zijn investeringen gedaan. Er zijn bijvoorbeeld een broodstelling en winkelwagentjes aangeschaft, zodat de klant volgens een aangegeven route de producten kan verzamelen. Verder zijn er vrieskisten gekocht, zodat de koelketen intact blijft en Voedselbank Leiden volgens de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit blijft werken.

Extra uitdeeldag

Wekelijks deelt de voedselbank ongeveer 400 pakketten uit aan huishoudens in Leiden en omstreken. De groep klanten wordt in september in tweeën verdeeld, zodat het rustiger en dus prettiger wordt voor de klant om te winkelen. Daarnaast is het grote voordeel dat er meer koel- en verse producten aangeboden kunnen worden. Producten die voorheen aan het begin van de week niet aangenomen konden worden, omdat ze op donderdag al over de datum zouden zijn, kunnen nu wel opgehaald en op dinsdag uitgedeeld worden.

Organisatie

De overstap naar het winkelconcept brengt organisatorisch veel veranderingen met zich mee. Er waren nieuwe vrijwilligers nodig om ook op een tweede middag uit te kunnen delen en er zullen meer ritten worden gemaakt met de voedselbankbus om de leveranciers te bezoeken. Voedselbank Leiden is erg blij met de fijne samenwerking met haar leveranciers. Om de tweede uitdeeldag te kunnen realiseren, is ook flexibiliteit nodig van de aanvoerkant, zodat de klanten wekelijks op een mooi gevulde boodschappentas kunnen rekenen. Aan het eind van dit jaar zal aan de klanten gevraagd worden wat zij van de verandering vinden. Wanneer de uitkomst positief is, wordt de eenvoudige winkel verder aangepast.

Leiden Maatschappij voedselbank


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×