Rivierduinen komt met cursus Omgaan met Borderline

GGZ Rivierduinen start later deze maand met een cursus Omgaan met Borderline voor familie en naasten. Mensen met borderline hebben over het algemeen moeite om relaties of vriendschappen met anderen te onderhouden, kunnen impulsief zijn en last hebben van wisselende stemmingen. Dit maakt de omgang met iemand die borderline heeft soms behoorlijk ingewikkeld.

Deze cursus heeft als doel het vergroten van kennis, inzicht, vaardigheden en lotgenotencontact. De cursus geeft informatie over borderline en de volgende thema’s komen aan bod: problemen in het gezin, balans tussen draagkracht en draaglast, onderlinge communicatie, grenzen stellen en voor jezelf zorgen. Uit ervaring blijkt dat deze cursus ook positieve invloed heeft op de persoon met borderline.

De cursus vindt plaats bij Rivierduinen in Leiden aan de Sandifortdreef 19 en de eerste bijeenkomst is op maandag 25 september. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van elk twee uur en is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met borderlineproblematiek. Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats. Aan de cursus zijn materiaalkosten verbonden (20 euro) en zijn er kosten voor aanschaf van een boek.

Aanmeldingen en vragen via familieaanbod@rivierduinen.nl of 071-8908888 (vraag naar preventie).

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×