Ook dit jaar is de Hortus Botanicus weer een van de locaties tijdens de Nacht van Kunst & Kennis die zaterdag het eerste lustrum beleeft. (Foto: Ruben van Vliet).

Internationaal muziekprogramma op Nacht van Kunst & Kennis

Met ruim 4000 bezoekers die zich onderdompelen in wetenschap, kunst, theater én muziek is de Nacht van Kunst & Kennis hét wetenschaps-en kunstfestival van Zuid-Holland. Ter ere van het eerste lustrum heeft het festival een totaal nieuwe opzet waarbij het beroemde Rapenburg het hart van het festivalgebied vormt. Op elf locaties langs de gracht, op straat en in huiskamers kunnen de bezoekers kiezen uit meer dan 100 colleges, lezingen, gesprekken, acts, expedities, optredens en voorstellingen.

Chris de Waard bespreekt die nieuwe opzet van de Nacht van Kunst & Kennis met directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing.

Chalo Correio, Altin Gün, Sjamsoedin en Yung Nnelg
Op het Pieterskerkplein spelen brassband Gallowstreet en de Belgische indieband Intergalactic Lovers die net een nieuwe plaat heeft uitgebracht. In de Hortus staat hun landgenoot en aanstormend talent Tamino op hetzelfde podium waar het publiek ook kan genieten van Luwten, de Turkse funk van Altin Gün, de Angolese zanger Chalo Correio en de bijzondere samenwerking tussen de Zambiaanse rockband W.I.T.C.H. en Jacco Gardner.

In studentenvereniging Augustinus komt onder de naam Hiphop Haven een hiphop podium met rapper Yung Nnelg en Yung Internet. Sjamsoedin sluit Augustinus af. Bijzonder is ook de samenwerking met 3voor12 Leiden in Jeugdboekhandel Silvester en Stukafest die regionaal talent een podium bieden in huiskamers langs het Rapenburg.

Elf locaties en huiskamers openen hun deuren
De Hortus Botanicus, het Academiegebouw, de Oude Sterrewacht, het Rijksmuseum van Oudheden, plus de nieuwe locaties Japanmuseum Sieboldhuis en studentenvereniging Augustinus openen hun deuren voor de Nacht van Kunst & Kennis. Daarnaast lanceert de organisatie een buitenpodium op het Pieterskerkplein met optredens en lezingen van Ilja Leonard Pfeijffer en Rosanne Hertzberger.

In huiskamers, zoals in de woning van filosoof Descartes kunnen de bezoekers mini-colleges volgen van filosofen Sebastien Valkenberg en Joke Hermsen en duikt men via Virtual Reality 18e eeuws Leiden in.

Ontdek een nieuwe wereld
Er zijn voorstellingen van Kassett (de nieuwe makers van de Veenfabriek), Robin Coops, Moeremans & Sons, het Leids Cabaretfestival en spoken word van Babs Gons en Gerson Main. In de Universiteit van Nederland, Universiteit van de Leek en het programma The World of 2067 geven wetenschappers zoals Sinan Çankaya en Henk te Velde colleges over democratie, bijna-doodervaringen en populisme.

In de Hortus laat Museum CORPUS zien of het mogelijk is om 150 jaar oud te worden, en organiseert Museum Boerhaave gesprekken over seksrobots en de fysieke grenzen van topsporters. Vanaf het Pieterskerkplein vertrekken enkele bijzondere expedities door de stad, zoals een kraakpanden tour, een Health Game en een tour door ondergronds Leiden.

Van het programma dat uit zo’n 100 onderdelen bestaat is een handig blokkenschema gemaakt.

Kaartverkoop
Via www.nachtvankunstenkennis.nl/tickets zijn de kaartjes voor de Nacht van Kunst & Kennis te koop. Kaarten kosten in de voorverkoop 17.50 euro en op de dag zelf zijn er nog kaartjes verkrijgbaar bij het Ticketings Office op het Pieterskerkplein. Kaarten kosten dan 20,00 euro.

Het festival begint om 19.00 uur en duurt tot 01.00 uur, waarna een afterparty bij studentenvereniging Augustinus plaatsvindt.

Cultuur Leiden Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×