(Foto: Simone Leonhartsberger).

Benefietavond voor Gambia met Pia Douwes in Stadsgehoorzaal

Musicalster Pia Douwes ontvangt op maandag 16 oktober een groot aantal van haar muzikale vrienden voor een onvergetelijk concert in de Stadsgehoorzaal. Stanley Burleson, Jeroen Phaff, Tony Neef, Marleen van der Loo, Naomi Adriaansz, Tim Welvaars, Bert van den Brink, Charllotte Karlsted en musicalgezelschap Otis uit Leiden komen langs op deze bijzondere benefietavond die wordt georganiseerd door de Leiderdorpse stichting Wellhalo.

Pia and Friends worden begeleid door de voor deze avond samengestelde Wellhalo-band onder leiding van Bernd van den Bos met muzikanten Franc auf dem Brinke, Tim Brandsen, Erick Douwes en Anneli Verhees. De opbrengst van de avond is voor Wellhalo en gaat direct naar Gambia.

De stichting Wellhalo werd in April 2014 opgericht met als doel schoon water te leveren aan een aantal dorpen in Gambia. Er is een groot tekort aan schoon water in Gambia. De traditionele waterputten met generator die in sommige dorpen al jarenlang gebruikt worden, lopen op olie en daar is meestal geen geld voor. Dus slibben ze dicht en vormen een bron van besmettelijke ziekten, doordat allerlei insecten, en met name de malariamug, hier hun eitjes leggen.

Wellhalo bouwt watervoorzieningen op zonne-energie. Deze zijn relatief duur, ongeveer 12.000 euro, maar zijn duurzaam. Het bestuur bestaat uit vier leden die zich geheel vrijwillig inzetten voor dit goede doel. In Gambia stuurt manager Hamat Jallow de werkzaamheden aan en zorgt voor het onderhoud.

Tickets voor de benefietavond kosten 35 euro inclusief pauzedrankje en garderobe en zijn verkrijgbaar via de site van de Stadsgehoorzaal.

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×