Veel belangstelling voor tweede broodfonds Voorschoten-Wassenaar

Broodfonds De Horsten lijkt een vliegende start te maken. De organisatoren van de informatieavond op 23 oktober noteerden afgelopen weekend al 40 aanmeldingen. Veel ZZP’ers en andere kleine zelfstandigen tonen belangstelling voor deze relatief goedkope arbeidsongeschiktheidsvoorziening van en voor ondernemers.

Tijdens de informatieavond zal dieper in worden gegaan op de werking van broodfondsen. André Jonkers van de Broodfondsmakers, de landelijke coöperatie die broodfondsen ondersteunt, zal een inleiding verzorgen en vragen beantwoorden. Deelname aan de informatieavond is vrijblijvend, maar wel van groot belang voor ondernemers die zich zouden willen aansluiten bij het nieuwe broodfonds. Een bezoek aan de avond kan het nut van deelname duidelijk maken en eventuele twijfels wegnemen. Er kan ook al even kennis worden gemaakt met andere ondernemers die van plan zijn om mee te gaan doen.

Broodfonds alternatief voor arbeidsongeschiktheidsverzekering
Twee lokale ondernemers die maandag zeker van de partij zijn, zijn Geraldine Mandas-Koster uit Voorschoten en Katinka Bevaart uit Wassenaar. De eerste werkt als mediator, de tweede runt samen met haar zoon en enkele medewerkers een taxibedrijf. Gevraagd naar de aantrekkingskracht van het broodfonds wijzen ze beiden op het financiële voordeel en de onderlinge solidariteit.

Van links naar rechts Geraldine Mandas-Koster en Katinka Bevaart.

Scheidingsexpert Geraldine Mandas: “Het is een charmant alternatief voor een gewone arbeidsongeschiktheidsverzekering, omdat je samen met andere ondernemers een inkomensvoorziening regelt. Die onderlinge betrokkenheid, dat sociale aspect vind ik mooi. Daarnaast is het ook financieel aantrekkelijk.”

Katinka Bevaart van B-tax deelt die opvatting: ‘Je moet iets regelen om je in te dekken tegen arbeidsongeschiktheid maar zo’n AOV is heel kostbaar. Ik heb het wel eens opgevraagd en toen kwam eruit dat ik op mijn leeftijd en met mijn beroep wel 750 euro per maand kwijt zou zijn voor zo’n verzekering. Een broodfonds is veel voordeliger. Het is een aantrekkelijk alternatief. Het is kleinschalig. Je kent elkaar en helpt elkaar.”

Op 23 oktober wordt een belangrijke stap gezet om tot de oprichting te komen van Broodfonds De Horsten, een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor twintig tot vijftig kleine ondernemers. De verwachting is dat na de informatieavond snel de formele oprichting zal volgen en ook dat het fonds al snel het maximale aantal deelnemers van vijftig zal bereiken.

Wie mee wil doen, kan zich nog aanmelden voor de om 19.30 uur startende informatieavond in Restaurant De Schulpwei aan de Katwijkseweg 7 in Wassenaar. Inloop vanaf 19.00 uur. Op de websites van de ondernemersverenigingen in Wassenaar en Voorschoten is al wat meer informatie te vinden over het idee achter de broodfondsen, de maandelijkse premies, schenkingsniveaus en andere zaken.

 

 

Economie Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×