Robots, Neanderthalers en Blauwe Ogen

Deze week in de uitzending van Science071: Alles over robotica in de wetenschap. Zo spraken we Jorren Bosga en Peter van der Putten over dit onderwerp. Uiteraard ook deze week het laatste wetenschapsnieuws, dit keer met redactrice Josephine.

 

 

Jorren Bosga was enkele maanden geleden bij ons in de uitzending. We spraken met hem over zijn onderzoek naar de robotarm en kunstmatige intelligentie. Hij was in gesprek met Ijsbrand Terpstra.

Peter van der Putten is een gast onderzoeker van de Media Technologie Onderzoeksgroep van de Universiteit Leiden en doet onderzoek naar robots. Robots zijn meer dan alleen slim, en door het bestuderen van robots kunnen we meer over ons zelf en dieren leren claimt de onderzoeksgroep.

Deze week in het wetenschapsnieuws onze redactrice Josephine Sisouw de Zilwa over muggen, plastic etend koraal en gedoemde Neanderthalers. Muggen stijgen op zonder kracht uit hun pootjes maar komen omhoog door absurde vleugelkracht, sommige koraal soorten blijken, ernstig genoeg, bepaalde plastic soorten lekker te vinden en Neanderthalers waren geboren om uit te sterven. 

De wetenschapsvraag van deze week ging als volgt: ‘Kunnen ouders met bruine ogen ook kinderen met blauwe ogen krijgen?’ Onze redacteur Bryan van den Berg gaf ons hierop een antwoord. Heb jij nou ook een leuke wetenschapsvraag die je door onze redacteuren beantwoord wil hebben? Mail je vraag dan naar redactie.science071@gmail.com of stel hem via onze Facebook pagina en wie weet wordt jouw vraag volgende week beantwoord in de uitzending!

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×