(Foto's: Emile van Aelst).

Studenten halen met opsluiting 2.657,07 euro op voor 'Het Vergeten Kind'

Vijf eerstejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden hebben zich afgelopen weekend 24 uur lang laten opsluiten in een glazen container op het Stationsplein. Met het schoolproject  hebben ze 2.657,07 euro opgehaald voor ‘Het Vergeten Kind’. Het doel van 3.000 euro is net niet gehaald, maar de komende dagen kunnen er nog donaties binnen komen.
Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met problemen zoals verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en leven onder de armoedegrens.
Vrijdagmiddag werden de studenten opgesloten door burgemeester Lenferink. Een dag later werden ze weer ‘vrijgelaten’. De studenten na afloop: “Wij zijn inmiddels weer helemaal bijgekomen van onze challenge. We hebben een zware 24 uur gehad met weinig slaap en veel kou, maar met super veel steun en gezelligheid. Alle positieve reacties die wij hebben gekregen hebben ons heel goed gedaan!” De studenten kijken met veel trots terug op een leerzaam, gezellig en soms ook stressvol project.

 Foto’s ‘opsluiting’: 

Foto’s van de ‘vrijlating’:  
Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×