Burgertop presenteert initiatieven op match-markt in stadhuis

Zaterdag wordt in het Leidse stadhuis een match-markt gehouden door de organisatie van de in maart dit jaar gehouden Burgertop L750. Tijdens die eerste Leidse Burgertop zijn allerlei ideeën en initiatieven uit de stad verzameld, zes ervan leiden nu tot concrete burgerinitiatieven.

Han Ruijgrok en Gideon roggeveen in gesprek met Edith van Middelkoop en Margriet Nieuwenhuis over het vervolg van de Burgertop L750.

Een van de doelen van L750 is om burgerinitiatieven en verschillende spelers en partijen met elkaar te verbinden. “Er gebeurt veel moois en met deze bijeenkomst willen we en extra kansen bieden om ‘medespelers’ te bereiken en betrekken”, zegt Edith van Middelkoop die hoopt op veel belangstelling voor de match-markt.

Op de markt worden allerlei partijen met elkaar in contact gebracht en dat moet dan weer leiden tot een nadere uitwerking van de geselecteerde burgerinitiatieven. “De markt biedt initiatieven van Leidse actieve denkers en doeners, waarbij andere organisaties zich misschien wel bij willen aansluiten. Zo wordt het ook een kansen-markt”.

Programma

10.00 Inloop met koffie en thee
10.30 Opening en welkom door dagvoorzitter Marijn Kramp, redactiechef Leids Dagblad

Aansluitend geeft Conny Broeyer een presentatie over theorie en praktijk van Burgerparticipatie en wordt een Manifest- Analyse van het proces Burgerparticipatie in Leiden aangeboden aan wethouder Marleen Damen die verantwoordelijk is voor burgerparticipatie.

11.00 Presentatie uitgewerkte initiatieven van burgers:

Liefs, je Buur
Leiden Centraal Park
De Leidse Woongolf
De Spot
Meer ruimte voor experiment voor jonge makers
De Raapstelen
Enurrgie Lekker Zelluf

12.00 Lunch en matching
13.00 Opbrengst van Matching

De bijeenkomst wordt afgesloten met een debat waarbij burgers, politiek en instanties bespreken wat mogelijk en onmogelijk is op het terrein van burgerparticipatie.

Datum: Zaterdag 11 november
Locatie: Stadhuisplein 1, Burgerzaal
Tijdstip: 10.00 uur tot 14.00 uur.

Aanmelden: L750burgertop@gmail.com

Leiden Maatschappij Politiek l750


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×