Gemeenteraad Leiden kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke omroep

18

De Leidse gemeenteraad kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke omroep voor de komende vijf jaar. Het moet nog blijken of Sleutelstad ook daadwerkelijk de publieke omroep voor de Leidse regio gaat worden, want de gemeenteraden van Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten moeten hun advies nog uitbrengen. Dat gebeurt vóór 1 januari 2018. De andere kandidaat is de huidige publieke omroep Unity.

Chris de Waard sprak vanmiddag even met wethouder Robert Strijk die media in zijn portefeuille heeft. 

Begin 2018 buigt het Commissariaat van de Media zich over de adviezen en bepaalt uiteindelijk welke omroep zich de komende vijf jaar mag inzetten als publieke omroep voor Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten. Naast een TV-zender krijgt de publieke omroep ook een subsidie van 1,30 euro per huishouden. De vergunning wordt aangevraagd door een stichting, die vervolgens met een productiebedrijf aan de slag gaat. De stichting waarvoor Sleutelstad zou gaan uitzenden is RTV Lorelei. Voor Unity is dat Holland Centraal.

 

 

 

Delen

18 reacties

 1. Wat ontzettend leuk dat het team van Sleutelstad en ons bestuur hiermee de erkenning krijgt van al die jaren inzet! Goed te constateren dat de Leidse politiek ziet wat er leeft en dit meeneemt in haar besluit. Nu maar hopen dat onze buurgemeenten er eveneens voor kiezen om te ervaren wat Lorelei en Sleutelstad kunnen brengen in de komende jaren. We gaan ons best doen!

  • Een Leids burger op

   Dat imoet inderdaad nog maar blijken of “de regio” dat ook zo ziet.
   Daarom vind ik de felicitaties wat voorbarig

 2. En terecht! Unity TV is anno nu een saaie zender zonder weinig inhoud, bied Sleutelstad veel meer potentie.

  • René Dentener op

   Hoho, het is wel zo, dat de aandacht die Unity aan de regio besteed groter is dan bij Sleutelstad dat zich in hoofdzaak richt op Leids nieuws. Daarom zou het nog wel de moeite zijn als de ‘anchormen’ van Sleutelstad en UnityTV de samenwerking zoeken en er een mooi regionaal nieuwsagentschap van maken. Maar of zoiets lukt met twee kapiteins op één schip…?

 3. Boudewijn Leeuwenburgh op

  Dit is de eerste stap. Gefeliciteerd Chris en je medewerkers. Nu de regiogemeenten nog. Hopelijk vormen ze nu eens wel een eenheid.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline