Hoofdredacteur Chris de Waard van Sleutelstad ontving het goede nieuws terwijl hij een reportage maakte van de 'Huisjesmelker van het Jaar’-verkiezing.

Gemeenteraad Leiden kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke omroep

De Leidse gemeenteraad kiest unaniem voor Sleutelstad als publieke omroep voor de komende vijf jaar. Het moet nog blijken of Sleutelstad ook daadwerkelijk de publieke omroep voor de Leidse regio gaat worden, want de gemeenteraden van Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten moeten hun advies nog uitbrengen. Dat gebeurt vóór 1 januari 2018. De andere kandidaat is de huidige publieke omroep Unity.

Chris de Waard sprak vanmiddag even met wethouder Robert Strijk die media in zijn portefeuille heeft. 

Begin 2018 buigt het Commissariaat van de Media zich over de adviezen en bepaalt uiteindelijk welke omroep zich de komende vijf jaar mag inzetten als publieke omroep voor Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten. Naast een TV-zender krijgt de publieke omroep ook een subsidie van 1,30 euro per huishouden. De vergunning wordt aangevraagd door een stichting, die vervolgens met een productiebedrijf aan de slag gaat. De stichting waarvoor Sleutelstad zou gaan uitzenden is RTV Lorelei. Voor Unity is dat Holland Centraal.

 

 

 

Leiden RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×