Komst SRON naar Leiden past in rijtje recente ontwikkelingen

4

Ruimteonderzoeksinstituut SRON verhuist over enkele jaren naar het Bio Science Park Leiden. De organisatie is nu nog gevestigd in Utrecht, maar de huisvesting daar voldoet niet meer. De raad van bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het bestuur van SRON hebben hun voorkeur uitgesproken voor het gezamenlijke bid van de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft.

Chris de Waard sprak met de wethouder Robert Strijk over de komst van SRON naar Leiden.

De Leidse wethouder Robert Strijk toont zich verheugd over de keus van SRON en signaleert dat het past in een rijtje ontwikkelingen die zich de afgelopen maar maanden in snel tempo opvolgen. Hij somt op:  “TNO concentreert een aantal extra onderzoeksgroepen in Leiden, Het europees geneesmiddelenbureau EMA komt naar de regio, in 2022 is Leiden host van EuroScience Open Forum (ESOF) en mag zich daardoor dat jaar ook European City of Science noemen en nu kiest opnieuw een prestigieus instituut voor Leiden.”

NWO en SRON zijn verheugd over de nieuwe locatie op de campus van de Universiteit Leiden naast het Huygens Laboratorium. die plek biedt volgens de twee organisaties volop mogelijkheden voor samenwerking in de wetenschap, technologieontwikkeling en instrumentbouw.

Het voorgenomen besluit van NWO en SRON ligt de komende maanden nog ter advies bij de ondernemingsraad van SRON en van NWO. Na advies van de ondernemingsraden volgt in de loop van 2018 een definitief besluit over de verhuizing naar Leiden.

 

Delen

4 reacties

  1. Die Strijk toch, wat een valse bescheidenheid van deze even energieke als geniale bestuurder, want het is een publiek geheim dat alles te danken is aan zijn beleid, overredingskunst en onderhandelingsvaardigheid. Zelfs het “het europees geneesmiddelenbureau EMA komt naar de regio” dankzij zijn onophoudelijke inzet en kennis van wetenschappelijke zaken. Een kniesoor die meent te moeten opmerken dat het EMA naar Amsterdam gaat. Strijk heeft het immers voor elkaar gekregen dat Amsterdam Leiden-Noord is, of op zijn minst bij de Leidse Regio Noord hoort, ja toch? Daarom eis ik een bijzondere onderscheiding voor onze praatgrage wethouder, en wel De Vergulde Zwetskous.

    • Een Leids burger op

      Wat weer een verdachmakingen. Ik lees niet in de bovenstaande berichtgevingt hoor dat Strijk zou zeggen :”dat alles te danken is aan zijn beleid, overredingskunst en onderhandelingsvaardigheid”. Wel lees ik dat de heer Strijk verheugd is over de komst van o.a. SRON.

      • Precies, iemand helemaal affikken met feiten die je ter plekke verzint. Heeft deze meneer zelf door hoe hij zichzelf voor gek zet? Ik lees namelijk precies hetzelfde als u: de heer Strijk is verheugd en legt uit waarom.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.