Science071: Rohingya's, voedingsrichtlijnen en zonnestelsels

Deze week in de uitzending van Science071: Een interview met Gerry van Klinken over de vervolging van Rohingya’s in Myanmar. Ook schoof Jessica Kiefte aan om te praten over een nationale voedingsrichtlijn. Het wetenschapsnieuws en de Wetenschapsvraag van de Week kwamen van redacteur Bryan van den Berg.

Al lange tijd worden in Myanmar de Rohingya’s vervolgd, gemarteld en vermoord door nationalistische boeddhisten. Bijzonder hoogleraar Gerry van Klinken doet hier onderzoek naar en gaat binnenkort ook zelf naar het land toe.

https://soundcloud.com/sleutelstad/2017-12-20-bijzonder-hoogleraar-gerry-klinken-over-de-vervolging-van-de-rohingya-in-myanmar

Gezonde voeding is niet alleen goed je lichaam, maar ook voor het milieu. Uit onderzoek is gebleken dat door nationale voedingsrichtlijnen te volgen het milieu verbeterd kan worden. Dr. Jessica Kiefte vertelt hierover.

In het wetenschapsnieuws vertelt Bryan van den Berg over het reizen naar andere zonnestelsels en innovatieve methoden voor het ontdekken van exoplaneten. Ook het fenomeen homo-genen komt aan bod.

De Wetenschaapsvraag van deze week luidt: “Waar komt het periodiek stelsel vandaan?”

 

De komende twee weken is er vanwege de feestdagen geen uitzending. Op 10 januari zijn we weer terug. De redactie wenst u hele fijne kerstdagen en een fantastisch 2018!

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×