Wethouder Paul Laudy kreeg duizend handtekeningen overhandigd waarin buurtbewoners vragen de Rembrandtbrug wit te laten. (Foto's: Reanne van Kleef).

Buurt blijft strijden voor witte Rembrandtbrug

De Vrienden van de Rembrandtbrug organiseerden vrijdagmiddag samen met JOVD Leiden een historische overtocht voor wethouder Paul Laudy. Daarmee wilden ze nog een keer vragen om de brug wit te laten. Ook werden er duizend handtekeningen overhandigd.

De Rembrandtbrug is toe aan een opknapbeurt en wordt daarom geverfd. Vorige week liet de wethouder al weten dat de brug zeker niet bruin wordt, maar licht geel. Die ’taan’ kleur past in het bruggenplan van Leiden om het historische karakter van de stad te versterken.

(Video: Hans Stauttener).

Drie P’s

De Vrienden van de Rembrandtbrug zijn blij dat de brug niet bruin wordt, maar vinden de voorgestelde lichtgele kleur toch nog net iets te donker. Wat hen betreft is de voorkeurskleur nog steeds wit. Daarnaast introduceerden ze de ‘drie P’s’ bij de wethouder: Participatie, Proefvlakken en Poppeleuningen.

Daarmee dringen ze aan graag mee te blijven praten, willen ze dat er duidelijke proefvlakken op de brug worden aangebracht en moeten de poppeleuningen aan de wal wit blijven. Dat laatste is volgens Laudy geen optie, de poppeleuningen worden net als op andere plekken terug gebracht naar de historische kleur: zwart.

De Rembrandtbrug blijft een soort wit. De meest rechter taankleur. De leuningen ook.

Geplaatst door Chris de Waard op Dinsdag 16 januari 2018

Wethouder Paul Laudy laat zien welke kleur de Rembrandtbrug krijgt.

Reanne van Kleef sprak met Roelof van Holthe en Max Magnée van JOVD Leiden, Arie in ’t Veld van Vrienden van de Rembrandtbrug en wethouder Paul Laudy over de actie bij de Rembrandtbrug.

Leiden rembrandtbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×