Het nieuwe logo van FC Oegstgeest, dat vorige week werd gepresenteerd.

Leden v.v. Oegstgeest en UDO keuren fusieplannen definitief goed

Voetbalverenigingen v.v. Oegstgeest en UDO hebben gisteravond met ruime meerderheid voor de plannen van een fusie gestemd. Daarmee is de fusie van de twee clubs tot FC Oegstgeest onomkeerbaar geworden. Ook zijn de plannen voor herinrichting van sportpark De Voscuyl goedgekeurd en is een fusiebestuur verkozen. FC Oegstgeest neemt vanaf seizoen 2018-2019 deel aan de competitie.

Beide verenigingen organiseerden gelijktijdig een Algemene Ledenvergadering in hun eigen clubgebouw. Daar hadden de leden de keus om vijf voorstellen (klik hier voor de documenten) goed- of af te keuren. Onder die voorstellen waren de – eerder door de gemeenteraad goedgekeurde – plannen voor sportpark De Voscuyl, de goedkeuring van een juridische fusie per 1 juli 2018 en het aangaan van financiële verplichtingen.

Er werd in één keer gestemd over alle plannen. Als de leden tegen hadden gestemd, zou de toekomst van FC Oegstgeest flink in gevaar zijn gebracht. Dat maakte het voor de clubs een spannende avond. Op beide clubs stemde een ruime meerderheid van de aanwezige leden echter voor de plannen, waarmee een onomkeerbaar en positief besluit over FC Oegstgeest is genomen. Bij UDO stemden 145 leden voor en vijf tegen, bij vv Oegstgeest was dat 203 voor en 34 tegen.

Met de goedkeuring van beide ALV’s is het mogelijk geworden om sportpark De Voscuyl te gaan verbouwen, waarvoor FC Oegstgeest 816.000 euro heeft gereserveerd. De gemeente zal zorgen voor de rest van het benodigde geld, bijna 2 miljoen euro. Met die investeringen zal sportpark De Voscuyl gereed worden gemaakt voor FC Oegstgeest, dat onder andere twee extra kunstgrasvelden en een nieuw kleedkamergebouw nodig heeft.

Ook het voorgestelde fusiebestuur, dat ervoor moet zorgen dat FC Oegstgeest vanaf aankomende zomer klaar is voor het nieuwe seizoen, is door de leden goedgekeurd. Voorzitter van dat bestuur wordt Marc du Maine (van vv UDO) en naar een penningmeester wordt nog gezocht. De rest van het bestuur bestaat uit:

  • Jan van den Broeck, vice-voorzitter (vv Oegstgeest)
  • Bert Jan Smallenbroek, secretaris (vv Oegstgeest)
  • John Slierings, voetbaltechnische zaken (vv UDO)
  • Evert Jan Stoffels, accommodatiezaken (vv Oegstgeest)
  • Jaap van Pampus, commerciële zaken (vv UDO)
  • Edward Dekker, vrijwilligersbeleid (vv Oegstgeest)
  • Kees van Zandwijk, verenigingscultuur (vv UDO)

Wanneer de club op 1 juli officieel is opgericht, zullen de portefeuilles vrijwilligersbeleid en verenigingscultuur worden verdeeld over de overige bestuursleden of wordt een bestuurslid met de portefeuille algemene zaken aangesteld.

Oegstgeest Sport FC Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×